Wandeltip!

Alternatief eerste en tweede etappe Pieterpad

Als u de officiële Pieterpad-route volgt, is de eerste etappe (Pieterburen - Winsum) slechts 12 kilometer, terwijl de tweede etappe (Winsum - Groningen) maar liefst 22 kilometer is. Even na Winsum doorlopen naar Garnwerd, en daar de eerste etappe eindigen, loont en zorgt voor een betere verdeling. In plaats van 12-22, een meer evenwichtige 16-18. 

Hoeft u niet perse Winsum aan te doen en wenst u liever te blijven lopen in het weidse en mooie landschap van Middag-Humsterland, dan is het de moeite waard een paar kilometer van het officiële Pieterpad af te wijken. Uw route gaat dan over de hoge dijk tussen Schouwerzijl en het gemaal van Schaphalsterzijl. Daarna zigzagt u door de weilanden en pikt u  de draad van het officiële Pieterpad weer op.

De alternatieve route is dan: vanuit Pieterburen loopt u tot Mensingweer het officiële Pieterpad. In en vanaf Mensingeweer gaat u de fietsknooppunten 25, 42, 45 en 48 volgen. Bij nummer 48 sluit u weer aan bij de wandelaars die netjes tussen de Pieterpad-lijntjes kleuren; op naar Garnwerd!(fietsknooppuntnummer 65).

Tip: kijk in Mensingeweer even bij de molen of het café-restaurant open is.

Uitleg kaartje
donkerrood etappe Pieterburen-Winsum, lichtrood etappe Winsum-Groningen, groen alternatieve route Pieterburen-Garnwerd